25 March 2012

Tablica kalorijskih vrijednosti - Hljeb, pecivo, tijesto i proizvodi; namirnice i proizvodi


NAMIRNICAkCal/100g
BRAŠNO GRAHAM
355
BRAŠNO HELJDINO - belo
348
BRAŠNO HELJDINO - crno
347
BRAŠNO JEČMENO
353
BRAŠNO KROMPIROVO
349
BRAŠNO KUKURUZNO 
362
BRAŠNO OVSENO
353
BRAŠNO PIRINČANO
360
BRAŠNO PŠENIČNO - belo 
350
BRAŠNO PŠENIČNO - crno 
327
BRAŠNO PŠENIČNO - polubelo 
337
BRAŠNO PŠENIČNO - puno zrno
318
BRAŠNO PŠENIČNO - tip 1100
364
BRAŠNO PŠENIČNO - tip 400
363
BRAŠNO PŠENIČNO - tip 600
363
BRAŠNO PŠENIČNO - integralno
339
 
BRAŠNO RAŽENO - belo
356
BRAŠNO RAŽENO - crno
350
BRAŠNO SOJINO
455
BRAŠNO SOJINO - mast ekstrahir.
346
BRAŠNO SOJINO - punomasno 
460
BRAŠNO SOJINO - srednje masno
264
BRAŠNO ZOBENO
353
BUREK - pizza od 250 gr 
648
BUREK - sa mesom od 250 gr 
659
BUREK - sa sirom od 250 gr 
616
DVOPEK
374
DVOPEK - ''Fini''
386
GLUTEN - suvi
115
GRISINI - integralni
550
GRISINI - integralni ''Aleksandrija''
548
GRIZ KUKURUZNI 
368
GRIZ PŠENIČNI 
333
GRIZ PŠENIČNI - kuvani 
122
HLEB - crni
257
HLEB - graham 
206
HLEB - heljda
234
HLEB - ječmeni
246
HLEB - kukuruzni
227
HLEB - mešani (pšenica+raž)
230
HLEB - mešani sa više raži
219
HLEB - mlečni
269
HLEB - polubeli 70%
235
HLEB - pšenični  80%
246
HLEB - pšenični beli 
234
HLEB - pšenični beli mlečni
239
HLEB - pšenični crni 
222
HLEB - ražani
241
HLEB - zdravlja
365
KAŠA - od heljde
346
KAŠA - od ječma
360
  
KINOA
368
KLICE - ječmene
369
KLICE - kukuruzne
407
KLICE - pšenične
287
KOKICE
376
KORE ZA PITU
245
KROFNE
354
KUKURUZ - sirovi
21
KUKURUZ - šećerac - mladi na klipu
127
KUKURUZ u zrnu suvi
348
Kus-kus kuvani
112
  
LAN - seme
492
LEBLEBIJA
298
  
MAJCENA
352
MAK
536
MAKARONE, REZANCI  i slično
373
MEKINJE - pšenične
206
MRVICE - bele
320
MRVICE/PREZLE
420
MUSLI - prosečno
314
MUSLI - top ''FloridaBel''
435
PAHULJICE - ''Cheerios Honey Nut''
374
PAHULJICE - integralne, ''Kellogg's All-Bran PluS'' 
280
PAHULJICE - integralne, ''Millhouse Light&Diet'' 
369
PAHULJICE - integralne, ''Nestle Fibre 1'' 
264
PAHULJICE - integralne, ''Nestle Fitness'' 
363
PAHULJICE - kukuruzne
375
PAHULJICE - kukuruzne - ''cornflakes''
378
PAHULJICE - ovsene
390
PAHULJICE - pirinčane
375
PAHULJICE - zobene
347
PAHULJICE - zobene ''Direct Hit''
372
PALENTA - kuvana 60 gr
44
PALENTA - kuvana 60 gr + dodatak putera
370
PECIVO - forneti pizza
704
PECIVO - graham
250
PECIVO - kifle
263
PECIVO - kiflice sa sirom
288
PECIVO - kroasan sa eurokremom
440
PECIVO - od pšeničnog brašna 
256
PECIVO - pancerota 150 gr (testo,sir,šunkarica,kečap)
401
PECIVO - rolviršla 
437
PECIVO - zemičke
280
PIRINAČ - glazirani kuvan
116
PIRINAČ - glazirani sirov
357
PIRINAČ - gotov pilav (luk,vegeta,peršun,ulje)
228
PIRINAČ - neljušten
352
PIRINČANI REZANCI
364
  
PIZZA - cela (podloga,p.prsa u omotu, trapist, šampinjoni, kečap)
1190
PIZZA - cela (podloga,praška šunka,mozzarela,šampinjoni,kečap)
936
PIZZA - cela (podloga,svinjski parizer,trapist,šampinjoni,kečap)
1230
PIZZA - parče 150 gr (praška,kačkavalj,šampinjoni,kečap)
390
PIZZA - parče 150 gr (salama,kačkavalj,kečap)
507
PIZZA - podloga od testa 
307
PIZZA - rolat
179
PREKRUPA
353
PROJA
282
PROSO
362
PŠENICA - u zrnu (mekane sorte)
326
PŠENICA - u zrnu (tvrde sorte)
332
PŠENICA/ŽITO - kuvano (žito,voda,šećer)
216
PŠENIČNE MEKINJE
206
  
SAGO
343
SAVIJAČA - sa mesom od 250 gr 
780
SAVIJAČA - sa sirom od 250 gr 
740
SLANUTAK - suvi
298
SOČIVO
354
SOJA - cele semenke sušene
423
SOJA - fermentisana ''miso''
206
SOJA - klica
57
SOJA - komadići, ljuspice
357
SOJA - semenke, fermentirane
154
SOJA - sir ''tofu''
72
SOJA - u zrnu
427
SUNCOKRET - semenka
575
ŠPAGETI - ''Danubius''
355
ŠPAGETI, MAKARONI  - kuvani
141
ŠPAGETI, MAKARONI - prosečno
390
ŠTRUDLA SA MAKOM
331
TESTENINA - bez jaja, prosečno
336
TESTENINA - sa jajima, prosečno
368
TESTO - krhko, pečeno
522
TESTO - kuvana testa
148
TESTO - lisnato, pečeno
547
TESTO - mešano, pečeno
410
TESTO - sirovo
370
TORTILJA
260
TORTILJA - 1komad oko 50 gr
130
TORTILJA - cela (podloga,p.prsa u omotu,mozzarella,kečap)
334
TOST 
297
UŠTIPCI
285
ZOB, OVAS - zrno
308


Tabelica je sa www.dijeta.net

No comments:

Post a Comment